Om oss

Om oss

Vi är ett ledande IVD-företag (in-vitro diagnostik) med säte i Finland. Företaget grundades 1974. Vi utvecklar, tillverkar och distribuerar tillförlitliga, diagnostiska snabbtester för primärvården. Vårt mål är att främja global hälsa genom effektiv sjukvård via snabb och korrekt diagnostik. Vi tillhandahåller lösningar för att bekämpa antimikrobiell resistens (AMR), ett av de största hoten mot global hälsa, och driver hållbar användning av antibiotika i primärvården.

Aidian, tidigare Orion Diagnostica, är ett ledande IVD-företag (in-vitro diagnostik) med säte i Finland. Företaget grundades 1974. Vi utvecklar, tillverkar och distribuerar tillförlitliga och diagnostiska snabbtester speciellt för primärvården. Vårt mål är att främja global hälsa genom effektiv sjukvård via snabb och korrekt diagnostik. För att uppnå detta vill vi erbjuda innovativa lösningar för primärvården. Tidig testning av patienter ger snabba resultat som stödjer vårdpersonal i beslutsfattande om behandling.

Högkvalitativa produkter och patientsäkerhet är kärnan i vår verksamhet. Vi är specialiserade på patientnära analyser och vår produktportfölj innehåller lösningar för bland annat diagnostik av infektionssjukdomar, förbättrad hantering av diabetes och screening av kolorektal cancer. Dessutom tillhandahåller vi lättanvända produkter för hygienövervakning inom sjukhus och industrier.

Inom sjukvården är korrekt användning av antibiotika nyckeln för att förebygga antimikrobiell resistens (AMR), ett av de största hoten mot global hälsa. Testning före läkemedelsförskrivning ökar diagnostisk säkerhet och hjälper till att fatta behandlingsbeslut om antibiotika behövs eller inte. C-reaktivt protein-test (CRP) är ett utmärkt sätt för att öka diagnostisk säkerhet och fatta beslut för en korrekt förskrivning av antibiotika. Våra produkter tillhandahåller lösningar för att bekämpa AMR och främja en hållbar användning av antibiotika i primärvården.

Vårt globala fotavtryck täcker över 60 länder. Våra QuikRead go® flaggskeppsprodukter används globalt, med över 60 000 installerade instrument som används av våra kunder. Vi är jobbar enligt fullt kompatibla med ISO 13485 kvalitetsstandard och FDA-krav.

Vi har cirka 300 engagerade medarbetare som vill ligga i framkant när det gäller att skapa verktyg för en bättre sjukvård. Utöver vårt huvudkontor och produktionsanläggning i Esbo, Finland, har vi lokala kontor i 12 olika länder: Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Polen, Nederländerna, Belgien, Estland och Kina.

Aidian Company Brochure

Aidian's local offices

Mission och vision

  • Mission
  • Vision